Lesaanbod

NIEUW!! Freerunning!

Ook bekend als parkour, is een sport die draait om het overwinnen van obstakels met behendigheid, creativiteit en elegantie. Bij Achilles is dit meer dan een sport; het is een kans voor jong en oud om hun innerlijke acrobaat te ontdekken en fysieke vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze plezier hebben.

De dinsdagavondsessies zijn toegankelijk voor iedereen, of je nu een beginner bent die de grondbeginselen wil leren of een doorgewinterde freerunner op zoek naar nieuwe uitdagingen. Onze instructeur zorgt voor een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en je vaardigheden kunt aanscherpen.

Voor kinderen van 6 jaar en ouder biedt freerunning een geweldige kans om actief te zijn, zelfvertrouwen op te bouwen en te leren hoe ze hun lichaam kunnen beheersen. Het is een avontuurlijke en leuke manier om fysieke fitheid te bevorderen en nieuwe vrienden te maken.

Ouders, wees gerust, want freerunning bij Achilles is niet alleen lichamelijk uitdagend, maar het moedigt ook creativiteit en zelfexpressie aan. Kinderen en tieners leren hun eigen stijl te ontwikkelen en hun persoonlijkheid te uiten door middel van beweging.

Dus, als je op zoek bent naar een spannende en avontuurlijke activiteit voor jezelf of je kinderen, kom dan langs op dinsdag van 17:30 tot 18:30 bij Achilles en ontdek de opwindende wereld van freerunning.

Breng je energie, enthousiasme en een verlangen om te bewegen mee, want hier is de ruimte waar beweging, creativiteit en plezier samenkomen!

Peuter/kleutergym

Tijdens de recreatieve gymlessen van Achilles leren peuters en keuters op een leuke manier de basis van bewegen. 
Dat betekent: veel bewegen op verschillende manieren, waarbij plezier centraal staat! Kinderen ontwikkelen belangrijke spieren 
die ze later nodig hebben, om bijvoorbeeld een sport te leren of zich te concentreren op school.

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via gymlessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan handballen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de recreatieve gymlessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

 

Recreatieve gymnastiek voor jongens en meisjes

Tijdens de recreatieve gymlessen van Achilles wordt een belangrijke basis gelegd voor een leven lang verantwoord bewegen. Kinderen leren geen ‘kunstje’ dat maar op 1 manier uit te voeren is. In de lessen leren de kinderen namelijk de bewegingen die ze geleerd hebben te verdiepen en uit te bereiden. Hierdoor wordt de kwaliteit van bewegen verbeterd. Achilles biedt een logische lesstructuur/opbouw in de lessen; van beter leren bewegen, tot beter leren turnen. Dit alles gebeurt op speelse wijze, want plezier staat voorop!

De vaardigheden die kinderen op jonge leeftijd meekrijgen via gymlessen nemen ze overal mee naar toe. Of ze nou gaan handballen, zwemmen, turnen, voetballen of spelen in de speeltuin. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die aan de recreatieve gymlessen deelnemen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein.

De lessen worden gegeven door Esther van Burk, Anouk Meijer, Bianca Lebbink en assistenten. (Voor tijden zie: Lesrooster)

Selectie

Soepel, vlot, technisch perfect en met veel plezier. Zo voer je als turnster op de toestellen je oefeningen uit. Je traint om steeds leniger en soepeler te worden. Die souplesse en dat plezier in turnen kun je krijgen als je lid wordt van de damesturnselectie van gymnastiekvereniging Achilles.

Iedere jongen of meid met talent kan meedoen aan turnen. Je kunt niet zomaar lid worden van de selectie je wordt door de leiding van de groepen gevraagd of je deel wil gaan nemen aan de selectie. Je hoeft dan nog geen ster te zijn op de brug, de balk of de vloer, maar dat kan je wel worden.

Binnen het turnen zijn er verschillende niveaus. Bij elk niveau kun je meedoen aan wedstrijden, zoals de onderlinge wedstrijden of wedstrijden op regionaal- of landelijk niveau.

Lijkt dit jou nou echt wat? Kom dan gewoon een keer kijken bij één van de trainingen!

Fit Gym Dames

Hallo, mijn naam is Betty Lassche en ik geef ‘Fit Gym’ voor dames.

De groep bestaat uit ongeveer 12 dames met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Onderdelen van de lesinhoud zijn, dans op muziek, conditietraining en bewegen met plezier. Het bewegen houdt u en uw lichaam gezond en in goede conditie. Elke les begint met het opwarmen van lichaam en spieren en eindigt met een cooling down.

 

Fit Gym Heren

Hallo, mijn naam is Marc Besselink en ik geef ‘Fit Gym’ voor heren.

De groep bestaat uit ongeveer 12 heren met een gemiddelde leeftijd van 46 jaar. Na een gedegen warming up beginnen we met de conditietraining.

We doen o.a.:

 • Loopoefeningen, bijv. duurloop, piramide training (opbouwend van 1 minuut tot 4 minuten en dan weer terug naar 1 minuut), sprintoefeningen, enz.
 • Krachtoefeningen met en zonder gewichten, o.a. biceps-, triceps-, schouder- en rugoefeningen
 • Buikspieroefeningen
 • Circuittraining of een combinatie maken van bovenstaande oefeningen.
 • De laatste 5 minuten gaan we altijd een partijtje voetballen, waarna we de les afsluiten met een cooling down.

Lijkt je dit wat, kom dan vrijblijvend eens meedoen.

MBvO 55+ voor dames en heren

MBvO = Meer Bewegen voor Ouderen
Samen bewegen, sportief , leuk en gezellig. Deze les wordt gegeven op de donderdagochtend van 9.00 – 10.00 uur door Betty Lassche, in sporthal de Kamp in Hengelo Gld.De groep is voor dames en heren en is bedoeld voor de zestigplussen, die zolang mogelijk in een goede conditie wil blijven.
In de les wordt gebruik gemaakt van muziek en allerlei materialen (ballen, hoepels, werpringen, e.d.).

De les bestaat uit:

 1. De warming-up.
  Lekker inlopen en bewegen op muziek. Ondertussen de ruimte verkennen en een babbeltje maken. Daarna rustige oefeningen, rekken en strekken.
 2. Kern 1.
  De beweeglijkheid bevorderen, coördinatie bevorderen, balansoefeningen en uithoudingsvermogen vergroten.
 3. Kern 2.
  Op, of achter stoel/of op een matje.
  Allerlei oefeningen, rekken en strekken, allerlei stapbewegingen, allerlei zwaaibewegingen.
 4. Samenwerking met materiaal, of op muziek. Bijv. Balgooien, met hoepels rollen, enz.
 5. Wij sluiten de les altijd af met een  spel / wedstrijd. Bijv. een estafette, doelpunten maken of sjoelen met werpringen.

Dit is een beknopte lesbeschrijving.
Het belangrijkste van deze gymles is dat een ieder (ook met enkele lichamelijke beperkingen) toch kan deelnemen.

Fit Dans

Onder leiding van Wilma Berends is er op donderdagmorgen een ‘Fit Dans’ les voor dames.
Tijdens deze les wordt er op muziek gedanst waardoor het lichaam wordt getraind op uithoudings-vermogen en lenigheid.

Volleybal

Op dinsdagavond is er in sporthal de kamp een volleybaltraining voor heren onder leiding van Frans Beser.
Er wordt getraind op de techniek en op samenspel.