(Pré-)Instap – selectie (meisjes)


Tijdens de (pré-)Instap trainingen van Achilles wordt de aangeleerde basis van bewegen uitgebreid naar turn-elementen en wordt er kennis gemaakt met turnoefeningen. In deze lesuren wordt er aandacht besteed aan techniek- en krachtoefeningen en het aanleren van de oefenstof voor wedstrijden. De trainingen zijn op donderdagmiddag en duren 1,5 uur. Na deze groep kunnen de kinderen doorstromen naar de Jong Talent – selectie.

De training is voor meisjes van 5 t/m 8 jaar.


Een aantal maal per jaar wordt er in de recreatieve lessen gekeken naar meisjes die in aanmerking komen om meer uren te gaan trainen bij de (pré-)Instap - selectie of de Jong Talent – selectie, afhankelijk van de leeftijd. In overleg met het kind en de ouder(s)/verzorger(s) wordt besloten of zij mee wil doen. Naast deze training gymt het kind ook nog 1uur tijdens de recreatieve gymles op de dinsdag. Totale uren training: 2,5 uur.


Het trainen bij de (pré-)Instap - selectie heeft geen voorwaarde dat de turnster verplicht meedoet aan wedstrijden, maar dit is wel waarvoor getraind wordt. Bij een inschrijving voor de wedstrijden geldt een betalingsplicht, ook wanneer er tijdens het seizoen besloten wordt om niet meer deel te nemen aan de wedstrijden of te stoppen.Jong Talent – Selectie (jongens en meisjes)


Tijdens de Jong Talent trainingen van Achilles wordt de aangeleerde basis van bewegen uitgebreid naar turn-elementen en turnoefeningen. In deze trainingen wordt er aandacht besteed aan techniek- en krachtoefeningen en het aanleren van de oefenstof voor wedstrijden. De trainingen zijn op donderdagmiddag en duren 2 uur. Na deze groep kunnen de kinderen (in overleg) doorstromen naar de Selectie.

Deze groep is voor jongens vanaf 6 jaar en meisjes vanaf 9 jaar.


Bij de Jong Talent – selectie wordt het accent gelegd op het aanleren van elementen en oefeningen. Voor de meisjes gaat het om de onderdelen sprong, brug, balk en vloer. Voor de jongens gaat het om de onderdelen ringen, brug, sprong, vloer, voltige en rek.


Een aantal maal per jaar wordt er in de recreatieve lessen gekeken naar jongens en meisjes die in aanmerking komen om meer uren te gaan trainen bij de Jong Talent - selectie. In overleg met het kind en de ouders wordt besloten of hij/zij mee wil doen. Naast de twee trainingsuren bij de Jong Talent – selectie gymt het kind ook nog 1 uur tijdens de recreatieve gymles op de dinsdag. Totale uren training: 3 uur.


Het trainen bij de Jong Talent - selectie heeft een verplicht karakter als het gaat om deelname aan de turnwedstrijden. In overleg is het ook mogelijk om alleen te trainen. Bij een inschrijving voor de wedstrijden geldt een betalingsplicht, ook wanneer er tijdens het seizoen besloten wordt om niet meer deel te nemen aan de wedstrijden of te stoppen.

       

Recreatief          (Pré-)Instap en Jong Talent           Selectie           Fitgym           MBvO 55+           Jazz Aerobic           Volleybal Heren